Grondwerken Onink tuinen 

Grondwerken of grondverzet! Het begint allemaal bij de bodem van uw tuin. Er zijn een aantal factoren die meespelen voor een goede bodem! Zo moet bij Grondwerken de bodem zuurstof doorlatend zijn en er moet gezorgd worden voor een goede afwatering. Het is ontzettend belangrijk voor de groei van uw planten dat dat uw tuin een rijk bodemleven bevat. Niet alleen voor de planten maar ook met bestraten en bouwwerken is een goede bodem van essentieel belang. U bent bij Onink tuinen aan het juiste adres als het gaat om grond verzetten.

Grondwerken Grondwerke[/caption]

Grondwerken Grondwerken[/caption]

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Omdat planten de kans moeten krijgen om goed te wortelen, controleren we de grond of deze daar wel geschikt voor is. Grondwerken is een vak apart en zo kijken we bijvoorbeeld of de grond in goede conditie verkeert. Alleen dan kunnen we een groeigarantie geven. De bovenste laag wordt omgespit en er wordt gecontroleerd of er dieper in de bodem storende lagen zitten. Dit klan bijvoorbeeld door heien verglonken zijn en geen zuurstof en water meer doorlaten.

Afhankelijk van de conditie van de bodem en uw tuinwensen voeren we graafwerkzaamheden uit. Dat gebeurt handmatig of met kranen en graafmachines. Wij beschikken over professionele machines voor grof en fijn grondwerk. Alle bekabeling en leidingen voor verlichting en beregening leggen we zorgvuldig aan. Natuurlijk ontzien we het bestaande netwerk van kabels en leidingen. Waar nodig brengen we drainage aan, zorgen we voor verharding met zandbedden en voor extra grond voor ophogingen. Is het grondwerk gereed, dan ruimen we de tuin op en voeren het afvalmateriaal af. Eventueel brengen we tijdelijke voorzieningen aan, zoals rijplaten en noodbestrating. Uw tuin is nu klaar voor bestrating en beplanting. Dankzij de voorbereidende grondwerkzaamheden kunt u daarvan jarenlang genieten.

Kortom grondwerken is een specialisme dat u aan de specialist moet overlaten. Neem vandaag nog contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan voor Grondwerken